Naps lyhyesti

Naps – aurinkosähkön asiantuntija vuodesta 1981

Naps Solar –konserni on yksi maailman vanhimmista aurinkosähkötoimijoista. Napsin aurinkologo on ollut edelläkävijän johtava merkki, ”The Grand Old Brand” maailman aurinkosähkömarkkinoilla jo vuodesta 1981, kun suomalainen öljy-yhtiö Neste perusti tuotekehitystoimintansa ympärille aurinkosähköyksikkö Neste Advanced Power Systemsin (NAPS).

Myöhemmin Fortum luopui omistajuudestaan ja nyt pääomistajamme on maailman ensimmäinen kiertotaloutta kehittävä rahasto, Taaleri Oyj:n Kiertotalousrahasto sekä merkittäviä kotimaisia energiayhtiöitä. Myös asiakkaisiimme, jälleenmyyjiimme ja yhteistyökumppaneihimme kuuluu energiayhtiöitä.

Olemme toimineet alalla aikana, jolloin asiakkaiden päätöksiä ohjasivat puhtaasti haastavat sähköistämisen olosuhteet tai kauaskantoiset ympäristönäkemykset. Napsia puolestaan ohjasi jo silloin tahto tarjota puhdasta, uusiutuvaa energiaa pitkään, luotettavasti ja turvallisesti.

Naps tänään

Tänään Naps on toteuttanut globaalisti yli 260 000 aurinkosähköjärjestelmää useampaan kuin 140 maahan, kaikille mantereille. Aurinkovoimalat on toimitettu hyvin erilaisiin sääolosuhteisiin napajäätiköiltä päiväntasaajalle, niin sähköverkkoon kytkettyinä kuin siitä irrallaan.

Olemme toimittaneet Suomeen kymmeniä tuhansia aurinkovoimaloita ja vastaamme edelleen Suomen laadukkaimpien aurinkosähköratkaisujen tuottamisesta. Neljän vuosikymmenen kokemus ja oma paneelituotanto ovat luoneet perustan korkealaatuiselle aurinkosähkö- ja projektitoiminnan osaamiselle.

Toimintamme ytimessä on korkea laatu, jonka toteutuminen varmistetaan myös ISO 9001 -sertifioidun johtamisjärjestelmämme avulla. Toimintaamme auditoi Lloyd’s Register Quality Assurance Ltd. Naps-konsernin johto, kehitys- ja suunnitteluosasto, suoramyynti- ja jälleenmyyntiorganisaatiot sekä varasto sijaitsevat Suomessa. Virossa sijaitsee oma ISO 14000 -ympäristösertifioitu aurinkopaneelitehtaamme sekä Viron ja Baltian markkinaa palveleva myyntitoimistomme.

Missiomme on yhä tänään tuoda puhdas aurinkosähkö sinne, missä valoenergiaa on saatavilla. Luotettavasti, laadukkaasti ja ammattitaidolla.

Tavoitteena vahva kasvu

Aurinkosähkö on maailman nopeimmin kasvava energian tuotantomuoto. Tavoitteenamme on kasvattaa liiketoimintaa vahvasti toimittamalla asiakkaidemme tarpeiden mukaisia, laadukkaita ja kilpailukykyisiä aurinkosähköratkaisuja. Kasvun tavoittelemisen lisäksi keskeisiin arvoihimme kuuluu vastuullisuus. Ratkaisumme edistävät ilmastonmuutoksen vastaista taistelua.

Johto ja henkilöstö

Naps Solarin hallitusta johtaa Marko Haapala. Muut hallituksen jäsenet ovat Kati Salo, Rami Tähtinen ja Mikko Rintamäki.

Napsin johtoryhmään kuuluvat toimitusjohtaja Matti Hämäläinen, myyntijohtaja Markus Andersén, projektitoiminnan johtaja Juhani Helin, hankintajohtaja Filippa Niku sekä Business Controller Juha Kumpula.

Toimintatapaperiaatteet

Neljä keskeistä toimintaamme ohjaavaa periaatetta ovat:

  • Me tuotamme edullista ja puhdasta energiaa
  • Arvot ja sertifioitu johtamisjärjestelmä ohjaavat toimintaamme
  • Asiantuntijaorganisaation tärkein resurssi on ihminen
  • Laatu lunastetaan jokaisena päivänä.

Voit tutustua toimintatapaperiaatteisiimme tarkemmin tästä.