You are currently viewing Bonava valitsi Napsin aurinkovoimalat Postipuiston uudiskohteisiin

Bonava valitsi Napsin aurinkovoimalat Postipuiston uudiskohteisiin

Vuodesta 2019 alkaen rakennettuun Postipuistoon valmistuu Bonavalta neljän uuden asuinkerrostalokohteen kotikortteli. Kolmeen ensimmäiseen, vuosina 2020-2021 valmistuneiseen kiinteistöön, valittiin jokaiseen Napsin aurinkovoimalat.

Helsingin Pohjois-Pasilaan, junaradan ja Keskuspuiston välille rakennettu uusi Postipuiston asuinalue tarjoaa luonnonläheisen sijaintinsa puolesta tunnelmallisen naapuruston puitteet vain muutaman kilometrin päässä Helsingin ydinkeskustasta.

Bonava on yksi uuden asuinalueen suurimmista rakennuttajista. Vuodesta 2019 alkaen yhtiö on rakentanut Postintaipaleelle kolme uutta asuinkerrostaloa ja neljäs on tekeillä. Näiden lisäksi yhtiö rakennuttaa toisen korttelikokonaisuuden. Uusia Bonava-koteja alueelle valmistuu yhteensä 520.

Bonava-kodit rakennetaan energiaa ja luonnonvaroja säästäen sekä ympäristökuormitusta vähentäen.  Postipuistossa jokaiseen asuinkerrostaloon tulee erilliset aurinkovoimalat, jotka yritys on valinnut kohdekohtaisesti. Kolmeen ensimmäiseen kerrostaloon yhtiö valitsi Napsin voimalat.

Postinkantaja 1 ja 2 -taloyhtiöiden aurinkosähköjärjestelmät valmistuivat uudisrakennusten katoille vuonna 2020 ja Postinkantaja 3:een vuonna 2021.

Kuva: Napsin toimitusjohtaja Timo Laakso tutustui Postinkantajan kiinteistön kattoasennustyöhön käytännössä asennustyönjohtaja Elmo Ahon mukana.

Naps toteutti Bonavan Postipuiston aurinkovoimala-asennukset ns. kelluvana tasakattoratkaisuna, tuotannonseurantaoptiolla. Kukin voimala tuottaa keskimäärin 8,5 megawattituntia puhdasta aurinkosähköä vuodessa taloyhtiön omaan käyttöön. Aurinkosähköä käytetään muun muassa asuinyhteisön kiinteistösähköissä, kuten porrasvalaistus, yhteiset sauna- ja kokoontumistilat sekä muut yhteiset tilat.

”Valitsimme Napsin voimalaprojektien toteuttajaksi yhtiön tarjoaman kokonaishinnan, projektikokemuksen ja -osaamisen perusteella. Meille projektiosaamisen sujuvuus on edellytys oman toimintamme onnistumiselle. Urakointiyhteistyön saumattomuus varmistaa asukkaille muuton oikean ajoituksen. Me palvelemme asukkaita ja siksi tahdomme korkeaa laatua ja tarkkaa ajoitusta myös kumppaneiltamme”, summaa Bonavan projektin aurinkovoimaloiden rakennuttamisesta ja sähkönsuunnittelun ohjauksesta vastannut talotekniikkapäällikkö Niko Salmi.

Napsin toimitusjohtaja Timo Laakso on luonnollisesti ilahtunut saadusta palautteesta. ”Tämä tuntuu todella mukavalta palautteelta, etenkin kun olemme päämäärätietoisesti kehittäneet omaa toimintamalliamme nimenomaisesti myös uudisrakennuskohteisiin. Oman talon suunnittelu- ja projektiorganisaatiolla voimme reagoida nopeasti ja joustavasti myös uudiskohteissa ilmaantuviin vaihteleviin tarpeisiin.”

Bonava on Pohjois-Euroopan johtava asuntorakennuttaja ja Euroopan ensimmäinen asuntokehittäjä, joka on saanut ilmastotavoitteilleen hyväksynnän Science Based Targets -aloitteelta. Yhtiö on sitoutunut puolittamaan kasvihuonepäästöt koko arvoketjussaan jokaista rakennettua Bonava-kotia kohden vuoteen 2030 mennessä. Bonava toimii Saksassa, Ruotsissa, Suomessa, Tanskassa, Norjassa, Pietarissa, Virossa, Latviassa ja Liettuassa. Konsernin liikevaihto vuonna 2020 oli noin 1,61 miljardia euroa. Bonava on listattu Nasdaq Tukholmassa.

Kuva: Bonava rakennuttaa Postinkantajan (oikean puoleinen B-merkki) lisäksi Lähetti-nimisen korttelikokonaisuuden.

 

Kuvat:

Havainnekuva: Bonava Suomi

Aurinkovoimalan asennuskuvat: Naps Solar Systems

 

Lisätietoja hankkeista:

Talotekniikkapäällikkö Niko Salmi, Bonava Suomi Oy, niko.salmi@bonava.com

Myyntijohtaja Markus Andersén, Naps Solar Systems Oy, markus.andersen@napssolar.com