You are currently viewing Naps toimitti Hesburgerille kaksi aurinkovoimalaa Virossa

Naps toimitti Hesburgerille kaksi aurinkovoimalaa Virossa

Suomen ja Baltian suurin pikaruokaketju Hesburger investoi kuluneen vuoden aikana uusiutuvaan energiaan Virossa asennuttamalla kaksi aurinkovoimalaa yrityksen kiinteistöihin. Hesburgerin logistiikkakeskukseen Saueen asennettiin 100 kilowatin voimala ja Tallinnan Rocca al Maren Hesburger-ravintolan katolle 30 kilowatin voimala. Naps Estonia toimitti molemmat aurinkovoimalat.

Hesburgerin virolainen projektikumppani oli Enerz OY, joka valitsi Naps Solar Estonian yhteistyökumppanikseen. ”Hesburger oli etsimässä luotettavaa kumppania aurinkosähköjärjestelmien toimittamiseen, joten he pyysivät meitä auttamaan tarjouskilpailussa ja valitsemaan järjestelmätoimittajan. Valitsimme Napsin heidän pitkäaikaisen kokemuksensa ja tunnustetun aurinkosähkön asiantuntemuksensa vuoksi. Projektit sujuivatkin alusta loppuun odotetusti, joten teemme yhteistyötä Napsin kanssa myös jatkossa”, kertoo Enerz OY:n toimitusjohtaja Rene Zidbeck yhteistyöstä Viron yhtiömme kanssa.

Hesburgerin Sauen logistiikkakeskuksessa aurinkosähköjärjestelmä koostuu kahdesta eri osasta; katto- ja julkisivuasennuksista. Katolla paneelisto on monikiteistä, julkisivussa Napsin omaa tuotantoa olevia täysmustia Naps Saana-paneeleita.

Rocca al Mare Hesburger -ravintolan kattoasennus tehtiin itä-länsi-asennuksena, jotta kiinteistön katon pinta-ala saatiin mahdollisimman tehokkaasti käyttöön.

Hesburger on ilmoittanut jatkavansa aurinkovoimalahankintoja osana vastuullisuusohjelmaansa.