You are currently viewing KWH Freeze pienentää Suomen pakastelogistiikan hiilijalanjälkeä aurinkosähköllä

KWH Freeze pienentää Suomen pakastelogistiikan hiilijalanjälkeä aurinkosähköllä

Suomen suurin pakastevarastopalveluiden toimittaja KWH Freeze rakennutti kaksi aurinkovoimalaa Vantaan Viinikanmetsän päätoimipisteen pakastevaraston laajennusten yhteydessä.

Helmikuussa 2020 käyttöönotetun 490 kWp:n voimalan viereen valmistui marraskuussa 403 kWp:n järjestelmä. Kaikki tuotettu sähkö käytetään paikallisesti, joten se pienentää suoraan asiakkaiden pakasteiden hiilijalanjälkeä.

KWH Freeze on Suomen markkinoiden suurin toimija hallinnoidessaan lähes puolta koko maan elintarvikepakasteiden logistiikasta Vantaan Viinikanmetsän sekä Inkoon toimipisteiden kautta. Pakasteiden käytön kasvu sekä elintarvikealan rakennemuutos vauhdittivat yrityksen palveluiden kysyntää ja loivat tarpeen pakastevarastotilan kasvattamiselle.

Vuoden 2020 aikana rakennettiin Viinikanmetsän pakastevarastokeskukseen laajennusosat. Alkuvuodesta valmistui ensimmäinen 8000 neliömetrin rakennus ja myöhemmin 6000 m2:n laajennusosa, joka otettiin käyttöön marraskuun alussa.

Lisätilojen rakentamisen yhteydessä KWH Freeze tahtoi edistää myös vastuullisuustavoitteita parantamalla kiinteistöjen energiatehokkuutta ja –omavaraisuutta. Molempiin lisärakennuksiin kilpailutettiin erikseen aurinkovoimalahankkeet. Molemmat toteutukset tilattiin Napsilta.

”Kahden aurinkovoimalan rakentaminen parantaa toimintamme vastuullisuutta samalla kun se pienentää asiakkaidemme pakasteiden hiilijalanjälkeä elintarvikkeiden turvallisessa logistiikkaketjussa. Aurinkosähkö tuo säästöä siis päästöissä sekä energialaskussa. Näin etenkin kesäkaudella, jolloin kylmälaitteet pyörivät lähes täydellä teholla, kuten jatkossa aurinkovoimalatkin” , listaa KWH Freezen kehityspäällikkö Mika Halvorsen aurinkovoimaloiden hankinnan perusteita.

Ensimmäistä aurinkovoimalaa rakennettiin kevättalvella 2020.

KWH Freeze arvostaa ammattitaitoa ja edellyttää korkeaa laatua myös toimittajiltaan

KWH Freeze on osa KWH Logisticsia ja kuuluu kotimaiseen monialayhtiö KWH-yhtymään. Perinteikkään perheyhtiön toimintaperiaatteisiin kuuluu ammattitaidon ja laadun arvostaminen sekä jatkuva innovointi ja uudistuminen, arvoihin puolestaan asiakkaan asettaminen etusijalle. Näitä arvoja toteutettiin käytännössä parantamalla myös asiakkaiden toiminnan vastuullisuutta eli pakastetuotteiden kylmäketjun hiilijalanjäljen pienentyessä.

”Me arvostamme ammattitaitoa ja palveluasennetta omassa toiminnassamme ja edellytämme sitä myös toimittajiltamme. Naps toteutti ensimmäisen voimalamme sovitusti aikataulussa ja budjetissa pysyen. Napsilla on tarjota selkeän tarjouskokonaisuuden jatkoksi ammattitaitoinen ja yhteistyökykyinen projektiorganisaatio toteutuksen ajaksi. Toisen voimalan hankinnassa ei referenssejä enää tarvinnut etsiä, ja jos mahdollista, voimalan asennus sujui ensimmäistäkin paremmin. Vielä jää nähtäväksi, kuinka tulevaisuudessa tarjouksessa edelletyt tuottotakuut toteutuvat. Ensimmäisenä toimintavuonna laitokset ovat toimineet juuri odotetusti”, kertoo kehityspäällikkö Mika Halvorsen.

Toisen aurinkovoimalan valmistuessa KWH Freezen paneelikenttä jatkuu pitkälle horisonttiin.

 

”KWH Freeze toimii arvoperusteisesti ja me jaamme samat arvot sekä ammattitaitovaateet. Yhteistyö on ollut erittäin tehokasta. On ollut todella hienoa saada KWH Freeze mukaan aurinkosähkön tuottajaksi ja käyttäjäksi. Jokainen rakennettu aurinkovoimala parantaa koko Suomen hiilijalanjälkeä, joten yhteisellä asialla ollaan”, summaa Napsin myyntijohtaja Markus Andersén mallikkaasti sujunutta yhteistyötä.

 

Lisätietoja:

KWH Freeze, kehityspäällikkö Mika Halvorsen, mika.halvorsen@kwhfreeze.fi

Naps Solar Systems, myyntijohtaja Markus Andersén, markus.andersen@napssolar.com