You are currently viewing Muusikko Siiri Nordin arvostaa vastuullista arkea

Muusikko Siiri Nordin arvostaa vastuullista arkea

Muusikko Siiri Nordinin valitsi Mathildedahlin omakotitaloonsa 5 kilowatin Naps aurinkovoimalan pienentääkseen hiilijalanjälkeään. Lokakuussa valmistunut voimala tuottaa jo vähän tehoja, mutta käyttäjä odottaa vielä tehokkainta kevätaurinkoa.

”Vastuullisuus ja taloudellisuus on mulle tärkeitä. Oman aurinkovoimalan avulla saan molemmat, eli samalla kun kuitenkin teen, teen puhtaammin ja pienennän mun hiilijalanjälkeä”, kertoo Nordin.

Nordinin taloudessa sähköä kuluu etenkin kahden kiinteistön, kodin ja ateljeen, ylläpitoon sekä toimintaan. Aurinkovoimalan on tarkoitus keventää Nordinin kokemaa ilmastotaakkaa, jota hänelle rakkaat työ ja harrastukset tuottavat.

 

 

Tiesitkö?

  • Puhdas aurinkosähkö on vastuullinen valinta kotitalouksille, jotka tahtovat kehittää energiaomavaraisuutta sekä säästää sähkölaskussa.
  • Naps aurinkovoimala tuottaa säästöjä sähkön kulutus-, siirto- ja arvonlisäveromaksuissa koko sen vuosikymmeniä kestävän elinkaaren ajan.
  • Aurinkosähköä tuotetaan Suomessa keskimäärin maalis-lokakuun välisenä aikana. Vuotuinen aurinkosähkön määrä vastaa keski-Euroopan tasoa.
  • Kotitalouksille Naps aurinkovoimaloita toimittaa valtuutettu Powered by Naps –jälleenmyyntiverkosto.