You are currently viewing Klassikkohuonekalujen valmistaja Fasetti valitsi laatua myös aurinkovoimalaan

Klassikkohuonekalujen valmistaja Fasetti valitsi laatua myös aurinkovoimalaan

Fasetti on kotimainen perheyhtiö, jonka Hollolassa sijaitsevalla puusepänverstaalla valmistuvat mm. Ornäsin klassikkohuonekalut ja kunnostetaan Artekin kalusteita. Kaikkea yrityksen toimintaa leimaa korkea laatu, asiantuntemus ja ammattitaito. Kesäkuussa yrityksen energiaomavaraisuus parani aurinkovoimalan käyttöönoton myötä.

Fasetti Oy on 20-vuotias kotimainen perheyhtiö, jonka Hollolassa sijaitsevalla puusepänverstaalla valmistuvat Ornäsin klassikkohuonekalut uudistuotantona. Taitavat puusepät kunnostavat myös muun muassa vanhoja Artekin kalusteita. Puusepänverstaan lisäksi toimipisteessä on sisustusmyymälä, verhoomo, sekä metalli- ja valaisinverstaat.

Kaikkea yrityksen toimintaa leimaavat korkea laatu, asiantuntemus ja ammattitaito. Kun Hollolan toimipisteen aurinkovoimalahanke tuli ajankohtaiseksi, tahtoivat omistajat Janne ja Heli Ylönen sekä Samuli ja Satu Ylönen pitää samoista kriteereistä kiinni myös aurinkosähkön suhteen. Kesäkuussa käyttöönotettiin Fasetin 37,8 kilowatin Naps aurinkovoimala.

Täysi kymppi Napsin toiminnalle

Fasetin toimitusjohtaja Janne Ylönen antoi täyden kympin Napsin toiminnalle:

”Naps oli meillä alusta asti yksi vaihtoehtoinen kumppani, kun aloimme selvittämään aurinkovoimalan hankkimista ensimmäisen kerran jo lähes viisi vuotta sitten. Nyt kun hanke oli meille mahdollinen ja ajankohta oikea toteutukselle, niin teimme lyhyen tarjouskierroksen kolmen tarjoajan kesken ja päädyimme useasta eri syystä Napsiin, eikä tässä vertailussa ollut hinta suinkaan ainoa kriteeri.

Me arvostimme alusta asti kotimaisuutta, nopeaa, jämäkkää ja asiantuntevaa yhteydenpitoa sekä reagointia kaikkiin kysymyksiimme. Napsin miehet tulivat jo tarjousvaiheessa tontille (ainoana) tutustumaan kohteeseen ja kävimme tarkasti yhdessä läpi erilaisia teknisiä asioita. Aloituspalaverit ja koko projektin läpivienti ja prosessin hallinta oli erittäin ammattimaista sekä johdonmukaista toimintaa, josta täysi kymppi koko porukalle!”, kertoo Ylönen.

Siesta on elegantti lepotuoli, jonka muotoilija Carl-Gustaf Hiort af Ornäs suunnitteli vuonna 1952. Kuvassa Fasetin valmistamia Siesta-lepotuoleja Helsinki-Vantaan lentokentän tiloissa.
(Kuva: Fasetti Oy)

Fasetin sisustusmyymälä Hollolassa muuttui aurinkovoiman käyttöönoton myötä entistä omavaraisemmaksi energian suhteen. Samalla Carl-Gustaf Hiort af Ornäsin suunnittelemien klassikkohuonekalujen valmistuksen hiilineutraalius parani merkittävästi. Aurinkoenergiaa käytetään mm. verstaiden sähköistykseen, lämmitykseen ja jäähdytykseen. Janne Ylönen näkee aurinkovoimalahankinnassa taloudellisen kannattavuuden lisäksi imagollisia arvoja:

”Olemme tyytyväisiä asennettuun voimalaan ja uskomme sen tuovan meille seuraavina vuosina säästöjä sekä hyvää pr:ää yrityksemme imagon kannalta.”

Napsin projektipäällikkö Peter Widell kiittää Fasetin ammattitaitoista johtoa mallikkaasta yhteistyöstä. ”Yhteistyö fasettilaisten kanssa oli erittäin mukavaa ja sujuvaa. He antoivat meille tilaa ratkaista oman ammattitaitomme puitteissa asioita parhaalla tavalla ja varmistivat omalta osaltaan työn sujuvan tekemisen tiloissaan.”

Tutustu Fasetin aurinkovoimalan tekniseen ratkaisuun tarkemmin.