You are currently viewing Tallinnan sataman D-terminaaliin aurinkovoimala

Tallinnan sataman D-terminaaliin aurinkovoimala

Tallinnan satama-alueen kiinteistökehityssuunnitelmassa satamaa integroidaan entistä tiiviimmin kaupunkiin. Terminaalin uudistushankkeessa tarkasteltiin myös energiatehokkuutta. D-terminaalissa käyttöönotettiin kesän alussa 68 kilowatin Naps aurinkovoimala.

”Olemme erittäin iloisia D-terminaalin laajamittaisesta kehitystyöstä sekä hyvästä yhteistyöstä pitkäaikaisen kumppanimme Nordecon AS:n kanssa. Nyt aurinkovoimala pienentää terminaalin sähkölaskua ja tarjoaa aurinkosähköä matkustaja-alusten ja terminaalin päivittäiseen käyttöön”, summaa projektia Naps Solar Estonian toimitusjohtaja Ander Pukk.

Tallinnan vanha satama on yksi Viron suurimpia matkustajaterminaaleja. Pelkästään sataman suurin D-terminaali palvelee vuosittain yli 6 miljoonaa laivamatkustajaa. D-terminaalista kulkevat mm. Tallinkin Europa, Star ja Megastar Helsinkiin sekä Baltic Queen ja Victoria Tukholmaan.