You are currently viewing Kivikylän kotipalvaamo, Säkylä 248,22 kWp

Kivikylän kotipalvaamo, Säkylä 248,22 kWp

Omistaja: Kivikylän kotipalvaamo
Valmistumisajankohta: kesäkuu 2020
Sijainti: Säkylä
Koordinaatit: 61°03’49″N 22°19’35″E
Järjestelmän kokonaisteho: 248,22 kWp

Kivikylän Kotipalvaamon Säkylän lihapullatehtaalla käyttöönotettiin 248 kilowatin Naps aurinkovoimala kesällä 2020. Hankkeen toteuttajana toimi VSV-Energia Oy ja aurinkosähköjärjestelmän suunnittelusta sekä rakennusprojekstista vastasivat Napsin asiantuntijat.

Aurinkovoimala on VSV-Energian etävalvonnassa, jolloin palvaamo voi varmistua voimalan tuotannon reaaliaikaisesta seurannasta ja keskittyä omaan asiantuntemukseensa itse lihapullatuotannossa.

Projektikartoituksen yhteydessä Napsin asiantuntijat suosittelivat kattopinnan uusimista hankkeen yhteydessä. Lisätyövaihe viivästytti hieman aurinkovoimalan asennusten aloitusta, mutta kun itse asennukset toteutettiin sujuvassa yhteistyössä kattourakoitsijan kanssa valmistuivat katto ja aurinkovoimala lopulta suunniteltua nopeammassa aikataulussa.

Kuluttajat ovat nykyään tietoisempia vastuullisuudesta ja valinnoillaan ohjaavat yrityksiä vastuullisempaan toimintaan. Myös kokeilunhalu ohjasi tekemään hankintapäätöksen”, toteaa Kivikylän Kotipalvaamon toimitusjohtaja Jari Laihonen yhtiön tiedotteessa aurinkovoimalahankinnan taustoista.