You are currently viewing K-Citymarketin katolle Rauman tehokkain aurinkovoimala

K-Citymarketin katolle Rauman tehokkain aurinkovoimala

Rauman alueen aurinkovoiman tuotanto lisääntyy merkittävästikun K-Citymarket Rauman yli puolen megawatin tehoinen aurinkovoimala käynnistyy joulukuussa. Huipputehokas aurinkovoimala on uusiutuvaan energiaan panostavan K-ryhmän ensimmäinen Satakunnassa. Uusi voimala nostaa K-ryhmän 34 aurinkovoimalan kokonaistehon noin 12 megawattiin. K-ryhmä on Suomen suurin aurinkovoiman tuottaja ja käyttäjä.

K-Citymarket Rauma saa joulukuussa katolleen 521 kWp aurinkovoimalan, jonka 1 680 huipputehokasta aurinkopaneelia tuottavat jopa 437 megawattituntia puhdasta aurinkosähköä vuodessa. Aurinkovoimalan tuottamalla sähköllä voisi ajaa sähköautolla noin 1,7 milj. km eli yli 700 kertaa Hangosta Utsjoelle edestakaisin.

Havainnekuva Rauman suurimmasta aurinkovoimalasta. Kuva: Naps Solar

”Aurinkovoima on hyvä, uusiutuva energiamuoto kaupan sähkön lähteeksi. Tuotteiden kylmäketjusta huolehtimisen vuoksi kauppa tarvitsee kesäisin enemmän sähköä kuin esimerkiksi toimistorakennus. Kesäaikaan aurinkovoimalamme tuotannolla pystytään parhaimmillaan kattamaan lähes koko kaupan sähköntarve”, sanoo K-Citymarket Rauman kauppias Juha Vainio.

Aurinkopaneelien käyttöikä on pitkä, vähintään 25 vuotta. K-Citymarket Rauman aurinkopaneelien kelluva asennusmekaniikka on kattoystävällinen ja mahdollistaa aurinkopaneelien siirron toiseen paikkaan esimerkiksi kattoremontin vuoksi. Hankkeen toteuttaa Avaimet käteen -palveluna Naps Solar Systems.

K-Citymarket Rauman kauppias Juha Vainio (vas.) sekä Napsin asennustyönjohtaja Juhani Helin (oik.) katsastivat taustalla näkyvän Vertek sähköpalvelun projektinhoitaja Tuisku Innolan kanssa asennustyön jälkeä. Rauman suurin aurinkovoimala otetaan tuotantokäyttöön joulukuussa. Kuva: Juha Sinisalo

Kaikki K-Citymarket Rauman käyttämä sähkö on uusiutuvaa  

Maailman vastuullisimpana kaupan alan yrityksenä K-ryhmä on sitoutunut hillitsemään ilmastonmuutosta, vähentämään päästöjään ja lisäämään uusiutuvan energian hankintaa ja omaa tuotantoa.

Kaikki Keskon hankkima sähkö K-kauppoihin ja muihin Keskon kiinteistöihin on ollut 100 % uusiutuvaa sähköä vuoden 2017 alusta alkaen. Myös K-Citymarket Rauma käyttää Keskon toimittamaa 100 % uusiutuvaa sähköä oman aurinkovoimalansa lisäksi.

”Olemme viime vuosina investoineet vahvasti aurinkovoimaan. K-Citymarket Rauman aurinkovoimala on jo 34:s aurinkovoimalamme ja lisää voimaloita on suunnitteilla. Olemme linjanneet, että kaikissa rakennuttamissamme uusissa kaupoissa selvitetään mahdollisuutta aurinkovoimalan asentamiseen”, sanoo K-ryhmän vastuullisuusjohtaja Matti Kalervo.

K-ryhmä avasi viime viikolla myös uuden sähköautojen latausaseman K-Citymarket Rauman parkkialueelle, mikä parantaa merkittävästi latausmahdollisuuksia seudulla.
K-ryhmä tarjoaa sähköautoileville asiakkaille latausasemia jo 72 kaupan yhteydessä eri puolilla Suomea. Kaikki K-Lataus-asemilta ladattava sähkö on uusiutuvaa.

Lisätietoja:
rakennuttamis- ja ylläpitojohtaja Jukka Anttila, K-ryhmä, puh. 050 61978, jukka.k.anttila@kesko.fi 
K-Citymarket Rauman kauppias Juha Vainio, puh. 010 538 7600, juha.vainio@citymarket.fi
K-ryhmän viestintä, puh. 010 53 50200, viestinta@kesko.fi 

myyntijohtaja Markus Andersén, Naps Solar Systems, puh. 040 860 9651, markus.andersen@napssolar.com