You are currently viewing Uppsalan aurinkokaupunkihankkeessa Napsin valkoiset paneelit

Uppsalan aurinkokaupunkihankkeessa Napsin valkoiset paneelit

Ruotsin asuntoministeri Per Bolund vihki aurinkokaupunki Flogstan käyttöön Uppsalassa – Napsin täysvalkoiset aurinkopaneelit tuottavat opiskelija-asuntoloihin puhdasta energiaa

Naps Solar all white

Aivan Uppsalan keskustan ulkopuolella sijaitseva Solstaden Flogsta, eli aurinkokaupunki Flogsta on kiinteistöomistaja Heimstadensin suurin aurinkoenenergiahanke, jonka kokonaispinta-ala on noin 1 900 neliömetriä.

Napsin korkealaatuiset täysvalkoiset aurinkopaneelit on asennettu kolmeen kahdestatoista kiinteistön julkisivusta. Lisäksi kymmenelle katolle sijoitettiin perinteiset aurinkovoimalat. Yhteensä alueen aurinkosähköjärjestelmät tuottavat noin 240 000 kWh vuodessa, mikä vastaa 5-10 prosenttia sähkön kokonaiskulutuksesta 2000 opiskelija-asunnon kokonaisuudessa.

”Mielestäni seuraava iso energiamuutos liittyy aurinkopaneeleihin, joten on hauskaa nähdä, että aurinkopaneelit ovat osa täällä olevaa opiskelija-asuntolaa”, sanoi asuntoministeri Per Bolund Flogsta-vierailun aikana.

Bolund toteaa Uppsalan olevan hyvä esimerkki kunnasta, joka panostaa kasvihuonekaasupäästöjen vähentämiseen ja uusiutuvan energian käytön lisäämiseen mutta korostaa samalla, että tarvitaan enemmän toimijoita, jotka investoivat ilmastoteknisiin yhteisörakennuksiin ja kestäviin energiaratkaisuihin.

Lue Heimstadenin lehdistötiedote aiheesta: http://www.mynewsdesk.com/se/heimstaden/pressreleases/bostadsministern-invigde-solceller-och-minglade-i-flogsta-2911678

 

Valkoinen paneeli valmistetaan Napsin omalla tehtaalla Virossa – väri vaatii erityistä teknologiaa

Täysvalkoinen paneeli on harvinainen markkinoilla ja Naps on ainoa valkoisten paneeleiden valmistaja pohjoisessa Euroopassa. Valkoinen on visuaalisesti ja arkkitehtonisesti tärkeä lisä värivalikoimaan, jossa arkkitehdeille yleensä tarjotaan täysmustan ohella sinisen kirjoa. Naps valmistaa omalla paneelitehtaallaan mustan ja valkoisen paneelin ohella myös lasi-lasi-paneeleita, ja kaikkia paneeleita voidaan valmistaa asiakkaan mittojen mukaan.

Naps Solar all white

”Valkoinen paneelipinta mielletään tehottomaksi, eikä se luonnollisesti ime auringonsäteilyä yhtä tehokkaasti kuin musta, mutta Napsin valkoisen paneelin teknologia parantaa valkoisen pinnan tehoa. Valkoinen aurinkosähköjärjestelmä antaa aina kiinteistöinvestoinnille takaisinmaksuajan ja päästöttömän energian, toisin kuin valkoinen levy-, lasi- tai tiilikate, joka ei tuota mitään”, summaa myyntijohtaja Markus Andersén Napsista.

Heimstadenin aurinkokaupunkihanke on Andersénille yksi lukuisista ruotsalaisten arkkitehtien kanssa toteuttamista projekteista. Napsin myyntijohtajan kokemuksen mukaan ruotsalaiset ovat rohkeita kysymään ja innovatiivisia suunnittelemaan uudenlaisia aurinkosähköjärjestelmiä. Kun Napsin aurinkosähköinsinöörit ja tehtaan tuotantotiimi pääsevät ajoissa suunnitteluun mukaan, voidaan laatia mielenkiintoisia uusia kokonaisuuksia. Nyt valmistunut Heimstadenin hanke oli Napsin ensimmäinen valkoisen paneelin projekti. Uusia projekteja on kuitenkin jo suunnitteilla.

 

Lisätietoja:

Myyntijohtaja Markus Andersén, Naps Solar Systems, markus.andersen@napssolar.com tai 040 860 9651