You are currently viewing Arena Center Myllypurolle oma aurinkovoimala

Arena Center Myllypurolle oma aurinkovoimala

Arena Center Oy kehittää monitoimihalliensa ekotehokkuutta aurinkosähköllä. Ensimmäinen 160 kilowatin älykäs aurinkovoimala valmistui marraskuussa Myllypuroon. Lähes kuudensadan paneelin teholla tuotetaan vuosittain 140 megawattituntia puhdasta aurinkosähköä kiinteistön omaan käyttöön.

Arena Center Oy:llä on kolme monikäyttöareenaa Helsingin alueella, joissa kaikissa pelataan muun muassa salibandyä, sählyä ja futsalia, sekä järjestetään erilaisia yritys- ja vapaa-ajan tapahtumia mm. kokous- ja työhyvinvoinnin saralla. Arena Centerin toimipisteiden yhteiskäyttö nousee yli 2,5 miljoonaan liikunnalliseen käyntiin vuosittain.

Arena Center Myllypuro oli ensimmäisenä listalla, kun yhtiön johto pohti yrityksen ekologisen tehokkuuden kehittämistä. Kiinteistöjen energiatehokkuuden parantaminen oli yksi vastuullisuustekijöistä, joita toimenpidesuunnitelmaan listattiin.

Aurinkosähkö on kiinnostanut jo pidempään, mutta investoinnin takaisinmaksuajan yhtälö oli aiempina vuosina heikohko. Nyt perehdyimme asiaan uudelleen ja totesimme muuttuneen tilanteen. Aurinkosähkö on puhtain energiamuoto ja me tahdomme edistää ihmisten hyvinvointia konkreettisesti myös yritysvalintojemme kautta. Meille tämä on yksi vastuullisuusteko”, kertoo projektin käynnistänyt Arena Centerin perustajaomistaja Heikki Vienola.

Myllypuron kiinteistö on ihanteellinen aurinkosähkölle: kiinteistöllä on tasainen katto, jonne aurinko paistaa käytännössä aamusta iltaan. Suomessa talven pimeys jättää hetkellisesti voimalan hiljaisuuteen, mutta helmikuusta marraskuuhun saakka kestävä valoisa jakso tasoittaa tilannetta – Suomen valoisa aika on vuositasoitettuna samaa luokkaa keski-Euroopan kanssa.

”Myllypurossa aurinkosähköä voidaan hyödyntää erityisesti valaisun, ilmanvaihdon ja lämmityksen tarpeisiin. Älykkään aurinkosähköjärjestelmän etuna on etäseuranta, ohjauksen jousto ja nopea reagointi. Arena Centerissä yhdistimme aurinkosähkön suoraan kiinteistöohjaukseen, jolloin siitä saadaan paras paikallinen hyöty jokaisena tuotantopäivänä”, kertoo myyntijohtaja Markus Andersén Napsilta.

 

Naps Solar System at Arena Center Myllypuro
Työnjohtaja Elmo Aho perehdytti Arena Centerin henkilöstöä Naps aurinkovoimalan käyttöön.
Kuva: Petteri Bergman, Arena Center

 

Lisätietoja Arena Center Myllypuron Naps-aurinkovoimalasta:

Heikki Vienola, hallituksen puheenjohtaja, Arena Center Oy, heikki.vienola(at)arenacenter.fi 

Markus Andersén, myyntijohtaja, Naps Solar Systems Oy, markus.andersen(at)napssolar.com tai 040 860 9651