You are currently viewing Logistiikkakiinteistö, Vantaa, 199,6 kWp

Logistiikkakiinteistö, Vantaa, 199,6 kWp

Omistaja: LähiTapiola Vahinkoyhtiö
Valmistumisajankohta:  2018
Sijainti: Tuupakka, Vantaa
Järjestelmän kokonaisteho: 199,6 kWp

LähiTapiola Vahinkoyhtiön omistamassa Vantaan Tuupakantie 32 –logistiikkakiinteistössä tehtiin LeaseGreen Group Oy:n kokonaisvaltainen energiakehitysprojekti, jossa muun muassa aurinkosähköllä parannetaan kiinteistön hiilijalanjälkeä. Naps Solar Systems Oy toimittaa kiinteistöön 199,6 kWp:n aurinkovoimalan, josta kiinteistöä käyttävä Satotukku Oy saa puhdasta uusiutuvaa energiaa.

Satotukku on Suomen suurin yksityinen hedelmä- ja vihannestukku. Yhtiö on toiminut alalla 50 vuotta ja tahtoo olla alansa suunnannäyttäjä.

Nykyaikainen tekniikka parantaa kiinteistön käyttäjien olosuhteita, pienentää kustannuksia, parantaa toiminnan tuottavuutta ja nostaa rakennuksen arvoa. Voittajia ovat siis sekä kiinteistön omistaja että käyttäjä ja lopulta ympäristömme”, summaa projektia LeaseGreenin toimitusjohtaja Tomi Mäkipelto.

LähiTapiola Kiinteistövarainhoidon ympäristöpäällikkö Eero Kokkonen toteaa energiakehityshankkeiden olevan strateginen osa konsernin rakennetun ympäristön kehittämistä. ”Suomen kiinteistökannasta merkittävä osa on ammattimaisessa omistuksessa. Kun kiinteistösähkön energiatehokkuutta kehitetään asiantuntevasti, on sen merkitys koko maan mittakaavassa suuri.

Naps Solar toimittaman aurinkovoimalan pääkomponentti on Napsin omalla tehtaalla valmistettu korkealaatuinen Naps Saana-paneeli. Älykäs järjestelmä on varustettu moderneilla etäseuranta ja –ohjausominaisuuksilla ja yhdistetty osaksi kiinteistöautomaatiota.