You are currently viewing LähiTapiola optimoi Satotukun energiatehokkuutta Napsin älykkäällä aurinkosähköjärjestelmällä

LähiTapiola optimoi Satotukun energiatehokkuutta Napsin älykkäällä aurinkosähköjärjestelmällä

Merkittävä kotimainen kiinteistöomistaja LähiTapiola huolehtii omaisuutensa arvon kehittämisestä ammattilaisen huolellisuudella modernisoimalla kiinteistöteknologiaa ja parantamalla energiatehokkuutta. LähiTapiola Vahinkoyhtiön omistamassa Vantaan Tuupakantie 32 –logistiikkakiinteistössä tehtiin LeaseGreen Group Oy:n kokonaisvaltainen energiakehitysprojekti, jossa muun muassa aurinkosähköllä parannetaan kiinteistön hiilijalanjälkeä. Naps Solar Systems Oy toimittaa kiinteistöön 200 kilowatin aurinkovoimalan, josta kiinteistöä käyttävä Satotukku saa puhdasta uusiutuvaa energiaa.

Suomen suurin yksityinen hedelmä- ja vihannestukku Satotukku Oy toimii kolmella toimipisteellä yli 450 toimituksen päivittäisellä jakelusyklillä. Yhtiö on toiminut alalla 50 vuotta ja tahtoo olla alansa suunnannäyttäjä. Edelläkävijyys sisältää ajatuksen vastuullisista vihreistä valinnoista – niin omassa myyntivalikoimassa, kuin myös omassa toiminnassa. Vantaan toimipisteen energiatehokkuutta ja vastuullisuutta kehitettiin yhdessä  kiinteistön omistajan kanssa vastaamaan uusimpien kiinteistöjen tasoa.

LähiTapiola Kiinteistövarainhoito tilasi Tuupakantien kiinteistön energiatehokkuuden kehitysprojektin energiapalveluyhtiö LeaseGreeniltä. LeaseGreen on kiinteistöjen energiankäyttöön ja älykkäisiin ratkaisuihin erikoistunut cleantech-yritys, joka optimoi elinkaarikustannusten, markkina-arvon ja hiilijalanjäljen kehittämisen yhtälöä kiinteistönomistajille. Tässä kohteessa optimointi sisälsi kiinteistöteknologian modernisoinnin, automaation optimoinnin, jäähdytyksen ja valaistuksen uusinnan sekä 200 kWp:n aurinkosähköjärjestelmän käyttöönoton. Yhteensä projektissa saavutetaan muun muassa 38 000 euron vuotuiset säästöt sekä yli 30 000 kilogramman vähennys kiinteistön hilijalanjälkeen.

Nykyaikainen tekniikka parantaa kiinteistön käyttäjien olosuhteita, pienentää kustannuksia, parantaa toiminnan tuottavuutta ja nostaa rakennuksen arvoa. Voittajia ovat siis sekä kiinteistön omistaja että käyttäjä ja lopulta ympäristömme”, summaa projektia LeaseGreenin toimitusjohtaja Tomi Mäkipelto.

LähiTapiola Kiinteistövarainhoidon ympäristöpäällikkö Eero Kokkonen toteaa energiakehityshankkeiden olevan strateginen osa konsernin rakennetun ympäristön kehittämistä. ”Suomen kiinteistökannasta merkittävä osa on ammattimaisessa omistuksessa. Kun kiinteistösähkön energiatehokkuutta kehitetään asiantuntevasti, on sen merkitys koko maan mittakaavassa suuri.

Naps Solar toimittaa Tuupakantielle 199,6 kilowatin nimellistehoisen aurinkosähköjärjestelmän, jonka pääkomponentti on Napsin omalla tehtaalla valmistettu korkealaatuinen, yli 300 watin tehoinen Naps Saana-paneeli. Korkean paneelikohtaisen tehon vuoksi lähes 200 kilowatin voimalaan tarvitaan vain 666 paneelia. Älykäs järjestelmä varustetaan moderneilla etäseuranta ja –ohjausominaisuuksilla ja yhdistetään osaksi kiinteistöautomaatiota. Aurinkovoimala toteutetaan erittäin nopeasti ja otetaan käyttöön maaliskuussa 2018.

 

Lisätietoja:

Myyntijohtaja Markus Andersén, Naps Solar Systems Oy, markus.andersen@napssolar.com tai 040 860 9651

Ympäristöpäällikkö Eero Kokkonen, LähiTapiola Kiinteistövarainhoito Oy, eero.kokkonen@lahitapiola.fi tai 050 5259 682

Toimitusjohtaja Tomi Mäkipelto, LeaseGreen Group Oy, tomi.makipelto@leasegreen.fi tai 050 370 4092