You are currently viewing NCC:n toimistokokonaisuus Fredriksberg, Helsinki, 45 kWp

NCC:n toimistokokonaisuus Fredriksberg, Helsinki, 45 kWp

Omistaja:  NCC
Valmistumisajankohta: kevät 2018
Sijainti: Vallila, Helsinki
Järjestelmän kokonaisteho: 45 kWp

Rakennusyhtiö NCC:n toimistokokonaisuus Fredriksberg rakennetaan perinteikkäälle Vallilan Konepajan alueelle neljässä vaiheessa. Ensimmäinen kuusikerroksinen vaihe nousee Sturenkadun ja Aleksis Kiven kadun kulmaan. 

Fredriksbergistä tulee ekologinen toimistorakennus, joka tavoittelee kansainvälisen BREEAM-ympäristösertifiointijärjestelmän Excellent-tasoa. 

Toimistotalon katolle sijoitettava Naps Solarin aurinkovoimala tuottaa lisäenergiaa, jota voidaan hyödyntää esimerkiksi kiinteistön jäähdytyksessä. Naps Solar toteuttaa rakennuksen katolle 45kW nimellistehon aurinkovoimalan ns. kelluvalla asennustavalla, jolloin kattoon ei tarvitse tehdä läpivientejä.

Kohteen sijaitessa keskellä asuttua kaupunkiympäristöä, aurinkovoimala toteutetaan mahdollisimman huomaamattomasti toteutettavalla asennuksella. Aurinkovoimala valmistui joulukuussa 2017 ja käyttöönotettiin kiinteistön sähkötöiden valmistuessa maaliskuussa 2018.

Pääkuva on talvella tehdyn asennuksen ajalta. 

Alla oleva kuva on NCC:n havainnekuva Fredriksbergistä.