You are currently viewing DB Schenkerin kolmas aurinkovoimala uuteen Porin terminaaliin

DB Schenkerin kolmas aurinkovoimala uuteen Porin terminaaliin

Schenker Oy jatkaa voimakasta kiinteistöinvestointiohjelmaansa Suomessa rakentaen Porin Honkaluotoon lentokentän ja meren välittömään läheisyyteen uuden terminaalin. Helmikuussa käyttöönotettavan terminaalin yhtenä keskeisenä energialähteenä on aurinkosähkö.

DB Schenker tilasi jo kolmannen aurinkovoimalan Naps Solar Systems Oy:ltä. Kyseessä on 75 kilowatin aurinkosähköjärjestelmä, jonka vuosituottoarvio on 64 megawattituntia. Järjestelmä asennetaan kiinteistön vesikaton valmistuessa vuoden vaihteessa.

DB Schenker on yksi Suomen johtavia kuljetus- ja logistiikkapalveluiden tarjoajia, jonka palveluvalikoimaan kuuluvat maakuljetukset, lento- ja merikuljetukset sekä sopimuslogistiikan palvelut. Uusi terminaali parantaa DB Schenkerin toimintaedellytyksiä Porissa ja Satakunnan alueella. Uusi terminaali on noin 25 prosenttia aiempaa suurempi.

 ”Aurinkosähkö oli Porin terminaalin suunnitelmissa mukana alusta alkaen, sillä aiemmat kokemuksemme yhteistyöstä Napsin kanssa ovat olleet positiivisia ja aurinkosähköjärjestelmien tuotot vastanneet hyvin annettuihin tuotto-odotuksiin”, kertoo terminaalin rakennuttamisesta vastaava kiinteistöjohtaja Marko Liimatainen.

Naps on toteuttanut aiemmin DB Schenkerin Vantaan Viinikkalan terminaalin 200 kilowatin aurinkovoimalan vuonna 2015, sekä viime talvena 75 kilowatin järjestelmän Vaasan terminaaliin. Vaasan ja Porin terminaalien aurinkosähköjärjestelmät ovat keskenään hyvin samankaltaiset, eikä tuottoeroja odoteta syntyvän kuin Porin eteläisempään sijaintiin perustuen.

DB Schenker huomioi kestäviä ratkaisuja niin rakentamisessa kuin käytönaikaisessa toiminnassa. Aurinkosähkö on terminaalikiinteistössä erittäin tehokas ja ekologinen. Aurinkoenergiaa täydennetään vesivoimalla ja sen avulla voidaan tukea lämmitys- ja viilennysjärjestelmien geoenergiaratkaisuja. Kun rakennuksessa on jo lähtökohtaisesti led-valaisimet ja oviautomatiikka on terminaalin toiminta täysin hiilineutraalia. Olemme erittäin tyytyväisiä kumppaneita DB Schenkerin vastuullisessa toiminnassa”, iloitsee Naps Solarin myyntijohtaja Markus Andersén

Porin terminaalin aurinkosähköjärjestelmä asennetaan vuoden vaihteessa kiinteistön katon valmistuessa. Naps vastaa urakoinnista ja toimittaa järjestelmän DB Schenkerille avaimet käteen –palveluna.


Lisätietoja:
Marko Liimatainen, kiinteistöjohtaja Schenker Oy, puh. 010 520 2780 tai marko.liimatainen@dbschenker.com
Markus Andersén, myyntijohtaja Naps Solar Systems Oy, puhelin 040 860 9651 tai markus.andersen@napssolar.com

 

Pääkuvassa Napsin 200 kilowatin aurinkosähköjärjestelmän asennustyömaa DB Schenkerin Vantaan Viinikkalan terminaalin katolla. Kuva on vuodelta 2015. (C) Naps Solar.