You are currently viewing KOy Ilmalan asema, Helsinki, 31,2 kWp

KOy Ilmalan asema, Helsinki, 31,2 kWp

Omistaja: KOy Ilmalan Asema
Valmistumisajankohta: lokakuu 2017
Sijainti: Ilmala, Helsinki
Järjestelmän kokonaisteho: 31,2 kWp

Rakennusyhtiö Hartela toteuttaa ympäristöystävällisiä toimitilakohteita rakentamismääräyksiä tiukemmin kriteerein. KOy Ilmalan Asema täyttää valmistuessaan LEED Platina –sertifikaatin vaatimukset sekä ensimmäisten joukossa uudet, lähes nollaenergiatason EU-määräykset. 

Rakenteilla olevan 12 000 m2:n kiinteistön vesikatolle valmistui lokakuussa Naps Solar Systemsin 31,2 kilowatin aurinkovoimala, joka tuottaa vuosittain yli 26 megawattituntia puhdasta aurinkosähköä toimistokiinteistön käyttäjien tarpeisiin. Aurinkosähköä päästään hyödyntämään jo rakennusaikana. 

Kiinteistöosakeyhtiö Ilmalan Aseman katolle asennettiin yhteensä 104 huipputehokasta Naps Saana 300 W -yksikidepaneelia. Naps Saana on erittäin korkealaatuinen EU-paneeli, jotka valmistetaan Naps Solar Groupin Viron tehtaalla. Napsin Saana -paneeleita valmistetaan sekä vakiokokoisina, että asiakaskohtaiseen tarpeeseen räätälöityinä ratkaisuina. Tässä Hartelan kohteessa käytetään vakiopaneelia tasakattoasennuksena. Asiakaskohtaisia ratkaisuja käytetään esimerkiksi integroituihin julkisivu- tai lasikattojärjestelmiin.